Hopp til innhold

Skifte bilglass i Oslo?

Artikkelen inneholder annonsørinnhold.

Senhøsten og vinteren er sesonger som kan være trøblete for bilene våre i Oslo. Veiene saltes og strøs, og dette øker risikoen for både rust på karosseriet og steinsprutskader i bilglasset. 

Det er viktig at bilen får litt ekstra tilsyn for å holde en optimal veibanesikkerhet. Det skader heller ikke at bilen ser fresh og fin ut på veien.

Bilene krever rett og slett litt mer oppmerksomhet på denne årstiden. I denne artikkelen går vi gjennom hva du bør vite om bilglass, og når det kan være lurt å skifte eller reparere frontruten. Les videre!

Steinsprutskader

Frontruten er en viktig del av din og andres veibanesikkerhet. Det vil si at bilglassets egenskaper bør være optimale til alle tider for å sikre deg, dine medpassasjerer og andre bilister. 

En steinsprutskade skjer ofte på vinteren, som følge av stein og grus på veiene. I tillegg har vinterdekkene et dypere mønster, noe som gjør at steinen enkelt setter seg fast i dekket og kaster stein og grus opp i luften. 

Steinsprutplaster 

Er du så uheldig at du får en steinsprutskade, bør denne utbedres så fort som mulig. I mellomtiden bør du dekke sprekken med et steinsprutplaster. Et steinsprutplaster vil beskytte skaden mot fukt og skitt som kan trenge seg inn og gjøre skaden verre. Det anbefales å alltid ha et slikt plaster liggende i bilen. 

Vi anbefaler at du tar kontakt med ditt nærmeste verksted så fort du oppdager en skade i bilglasset. 

Frontruten: En viktig del av sikkerhetssystemet 

Å reparere skader i frontrutens bilglass, er ekstremt viktig for veibanesikkerhet. Dette er fordi frontruten fungerer som en del av sikkerhetssystemet i bilens karosseri, og dette gjelder særlig nyere biler. 

Frontruten er med på å sikre at airbagen blir utløst på korrekt måte, at sjåfør og passasjerer ikke blir kastet ut ved en kollisjon og at taket holder seg sterkt i en ulykke. 

Dersom det har forekommet en skade i glasset, kan sikkerheten reduseres drastisk. 

Sørg for at bilen alltid får originale deler 

Alle produsenter har egne deler for optimal sikkerhet. Dersom det benyttes uoriginale deler ved en reparasjon av for eksempel frontruten, kan dette være med på å redusere sikkerheten. 

Originale deler vil alltid være det tryggeste valget, uansett om det er snakk om skifte av bilglass eller andre bildeler. 

Har du fått en steinsprutskade?

Har du fått en skade i frontruten, bør du gå til et godkjent verksted som benytter deler etter produsentens retningslinjer. 
Hurtigruta Carglass i Oslo er eksperter på bilglass, og gir deg den tryggheten du trenger når uhellet først er ute.

Legg igjen en kommentar