Hopp til innhold

Hvordan bo billig i Oslo

Det er generelt dyrt å bo i hovedstaden, men det finnes grep du kan gjøre for at det skal bli billigere. Her gir vi deg noen tips.

Bo utenfor bykjernen

Mange ønsker å bo i nærheten av tilbud som restauranter, kino, shopping og uteliv. Det er også vanlig å ville bo i nærheten av venner og familie. Oslo har mange strøk som nesten aldri sover – Grünerløkka, Majorstuen, Torshov, St. Hanshaugen og andre sentrumsnære områder.

Boliger i disse områdene er det derfor selvsagt stor kamp om, og prisene er ofte skyhøye. Mange vil ikke gi slipp på det urbane landskapet. Det er allikevel mye å spare på å bo litt utenfor bykjernen. Da er også Grünerløkka bare en kort t-banetur unna. 

Romsås

Mange har kanskje hørt om Romsås uten å være der. Romsås er ikke på veien til noe annet, men er sitt eget lille univers på toppen av en høyde ved Grorud. Området ligger rett ved Lillomarka – et perfekt sted for tur, jogging eller ski. Det bor rundt 7000 innbyggere i området. 

Her finner man romslige leiligheter med vakker utsikt til rundt 2 400 000.

Ammerud

Ammerud er rett i nærheten av Romsås, men her har man ikke samme utsikten som oppe på høyden. Det er riktignok like nærme Lillomarka – litt avhengig av hvor på Ammerud man bor. Her er det også flere boligtyper enn på Romsås: Hus, leiligheter og rekkehus.

På Ammerud kan du finne rekkehus til 5 600 000.

Stovner

Stovner har et stort senter rett ved t-banen. Her finner du klær, sportsutstyr, restauranter, Clas Ohlson, Jernia, brillebutikker og mye annet. Med andre ord trenger man sjelden å ta turen ned til sentrum for å handle. Her er det også en rekke ulike boligtyper.

På Stovner kan du finne flotte leiligheter til litt over 3 000 000.

Kjøp oppussingsobjekt

Mange legger mye penger inn i oppussing for så å flytte like etterpå. En nyoppusset leilighet går selvsagt for mer enn et såkalt oppussingsobjekt, men du risikerer å kjøpe noe som ser helt nytt ut – bare ikke sånn du vil at det skal se ut. Da er det lurere å kjøpe noe du kan pusse opp selv.

Dette gjør selvsagt boligkjøpet billigere også. Kanskje finner du noe med lur planløsning i ditt favorittområde? Da er det bare å brette opp ermene. Drømmeboligen er innen rekkevidde!

Oppussingen trenger ikke koste all verden hvis du er lur med planleggingen. Du kan også vurdere et forbrukslån hos for eksempel Axo Finans for å betale for oppussingen. Selskapet sammenligner lån så du får best mulig rente. De finnes også i Sverige. 

Bo sammen med noen

Det alltid lurt å bo flere sammen. Med flere inntekter og flere som betaler blir det billigere for deg. Et kollektiv er også veldig sosialt. Mange føler kanskje at det er vanskelig å få nok tid til vennene sine, men når man bor sammen har man egentlig ikke noe valg.

Her ser du vennene din i gangen, ved frokostbordet og man er gjerne sammen om kveldene også. Flere personer vil også gjøre eventuelle oppussingsprosjekter mer overkommelige. Kanskje klarer dere å øke verdien på boligen før dere flytter hver for dere? 

Artikkelen inneholder partnerinnhold.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-


Legg igjen en kommentar