Hopp til innhold

Tips for smart vedlikehold av elbil

Annonsørinnhold

Oslo by har i de siste årene opplevd stor vekst i elbil-salget, og dette skyldes trolig lave avgifter, gode fordeler, og en større interesse for klimavennlige kjøretøy. Er du en av de mange elbil-eierne? Da skal vi i denne artikkelen prøve å komme med noen nyttige tips til deg.

Følg med videre!

Utvid rekkevidden

Har du en el bil-lader som lader effektivt, men opplever ofte at bilen ikke har lang nok rekkevidde? Dette kan skyldes dekkene dine. Sjekk at dekkene har korrekt dekktrykk, og vurder dekk med lav rullemotstand. Dette kan være med på å øke rekkevidden på bilen din.

Invester i en ladestasjon hjemme

Du er faktisk pliktig til å lade bilen ved en ladestasjon hjemme, da lading i vanlig husholdningskontakt vil føre til redusert brannsikkerhet.

Sjekk ladekabelen med jevne mellomrom

Du bør sjekke el billaderen, ladekabelen og tilbehør med jevne mellomrom for synlige skader som sprekker eller tegn til overoppheting. Finner du noen skader bør du la være å bruke utstyret. Merker du at pluggen blir unormalt varm når den bruker, bør du umiddelbart sjekke både plugg og kontakt for eventuelle feil. Her kan det være nyttig å se etter fargeforandringer på plasten på pluggen og rundt kontakten. Husk å rengjøre kabelen et par ganger i året for å unngå at støv og smuss kan redusere brannsikkerheten.

Lukk lokket!

Som med bensinlokk, kan det også være fort gjort å glemme å lukke lokket til bilens ladekontakt. Dette bør alltid være lukket når det ikke er i bruk for å unngå ytre påkjenninger som kan føre til skade og slitasje.

Ikke hurtiglad for ofte

Hurtiglading kan være befriende, men dersom du hurtiglader for mye kan dette gå utover batteriets levetid. Vær derfor flink med å fullade så ofte du kan med hjemmeladeren slik at rekkevidden holder hele dagen.
Lykke til med ny (eller gammel) elbil!

Legg igjen en kommentar